skip to Main Content

Topaz – Leiden

In woonzorgcentrum Zuydtwijck hebben wij op drie afdelingen somatiek een nieuw interieur gerealiseerd voor bewoners en medewerkers. De vloer bleef liggen en was daarmee een belangrijk uitgangspunt voor de ontwerpen. We hebben veel gebruik gemaakt van al aanwezige materialen zoals stoelen -die opnieuw werden bekleed- kasten en schilderijen –die we bij elkaar op één wand hingen wat een heel ander effect geeft.

Van instituut naar thuis

De etages hadden een institutionele uitstraling en het was belangrijk om een thuisgevoel en meer vrolijkheid terug te laten komen. We hebben gekozen voor drie verschillende thema’s: Meesters, Bloem en natuur. Dit geeft elke afdeling toch zijn eigen identiteit.

"Op de thema’s van elke afdeling wordt heel enthousiast gereageerd. Ruimtes zijn door middel van kleur met elkaar verbonden. Het geeft veel meer rust en eenheid en bovenal een huislijk gevoel."

Topaz
Rating : 5
Back To Top